Basbousa

Prajitura de gris cu sirop de zahar este specifica tarilor arabe. Este denumita in mai multe feluri, in functie de zona, iar in perioada Ramadanului poate fi gasita pe toate mesele.

Ingrediente:

  • 400 g gris
  • 150 g zahar (blat) + 250 g zahar (sirop)
  • 2 oua
  • 200 g unt topit
  • 250 g iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lamaie
  • migdale sau fistic

Preparare:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga apoi untul, grisul, coaja de lamaie, iaurtul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Dupa omogenizare, se adauga albusurile batute spuma amestecandu-se iar compozita rezultata se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina lasandu-se la cuptor pentru aproximativ 30 min.

Intre timp, se amesteca zaharul cu sucul de lamaie si se fierbe pana se formeaza un sirop.

Dupa ce prajitura s-a copt, se toarna siropul caldut peste, se taie in cuburi si fiecare cub se orneaza cu cate o migdala sau fistic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s