Salata de creveti si taitei

Bucataria japoneza cuprinde o mare varietate de mancaruri cu taitei, serviti calzi sau reci, cu carne sau cu legume, incepand cu micul dejun si terminand cu cina. De regula taiteii sunt preparati din faina de orez sau hrisca insa se gasesc si taitei din soia, fasole mung sau faina de grau.

Ingrediente:mancare japoneza

  • 250 g taitei din orez
  • 250 g fasole verde
  • 500 g creveti decorticati
  • 60 ml sos de susan cu usturoi
  • 15 ml sos de soia
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de ghimbir razuit
  • 1 lime
  • ceapa verde

Preparare:

Taiteii se fierb impreuna cu fasolea verde iar dupa ce se scurg se adauga peste 1 lingura de ulei. In cealalta lingura de ulei de prajesc putin crevetii, se adauga peste sosul de susan si cel de soia, ghimbirul si zeama de la lime. Dupa omogenizare, se adauga peste taiteii, sare, piper, seminte de susan si ceapa verde taiata rondele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s