Salata Tabouleh

Aromata salata tabouleh isi are originile in Liban, fiind servita ca aperitiv, impreuna cu alte preparate traditionale precum hummusul sau salata fattoush. Tabouleh nu este doar un aperitiv delicios si racoritor ci si o sursa importanta de vitamine, datorita ingredientelor folosite la preparare.

Ingrediente:salata

  • 100 g bulgur (grau fiert, uscat si apoi sfaramat)
  • 2 rosii mari
  • 250 g patrunjel tocat (2-3 legaturi)
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 1 lingurita de menta uscata sau 5 g menta proaspata tocata
  • 10 ml ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare, piper negru (dupa gust)

Preparare:

Bulgurul se tine la inmuiat timp de doua ore, in apa rece. Intre timp, toate ingredientele se toaca marunt, peste acestea urmand sa se adauge bulgurul scurs bine de apa. Separat, se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, sarea si piperul, amestec ce se va turna peste salata, dupa care va putea fi servita!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s