Knodel

Una dintre specialitatile culinare specifice regiunii Boemia este aluatul cu cartofi. Din acest aluat se prepara celebrele galuste, folosite atat ca garnitura pentru diverse mancaruri din carne, cat si ca desert, in combinatie cu diverse fructe. In Austria si Germania galustele sunt numite Kartoffelknddel, probabil de aici denumirea generica de Knodel.

Ingrediente:knodel

  • 1 kg cartofi
  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita de sare
  • 150 g zahar pudra, fructe, scortisoara, pesmet si unt (daca se prepara pentru desert)

Preparare:

Cartofii se fierb in coaja, apoi se paseaza si se amesteca bine cu faina, ouale intregi, uleiul si sarea (+ zahar, daca se prepara pentru desert). Aluatul obtinut se modeleaza pana se obtin mici sfere (pentru desert in mijlocul sferei se pune o bucata de fruct) care se pun la fiert in apa cu sare, aproximativ 10 min. Dupa ce sunt fierte se scurg de apa si se servesc. Pentru desert, dupa ce s-au scurs de apa se trec prin amestecul de pesmet rumenit in unt, amestecat cu scortisoara si putin zahar pudra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s