Prepelita cu sos de rosii si chimen

In tarile din Golful Persic soimaritul este un mod traditional de relaxare si socializare. Arabii adora sa isi foloseasca soimii dresati pentru a vana diverse pasari mai mici, din carnea carora pregatesc ulterior adevarate delicatese. O reteta traditionala din zona Golfului este cea prezentata mai jos:

Ingrediente:prepelita cu sos de rosii

  • 8 prepelite                          
  • 500 g de orez
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 2 linguri de ghee (sau unt)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de chimen
  • 1 l apa
  • sare, piper negru

Sos: 

  • 4 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lungurita de otet alb
  • ¼ lingurita praf de chili

Preparare:

Bucatile de prepelita, condimentate cu sare si piper, se prajesc in ulei pana se rumenesc. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untul topit, dupa care se adauga morcovul taiat cuburi, semintele de chimen, orezul si apa, urmand a se lasa la fiert aproximativ 15-20 min. Intre timp, rosiile se fac piure, se amesteca cu restul ingredientelor pentru sos si compozitia rezultata se pune la fiert, pana cand sosul se ingroasa, dupa care se adauga bucatile de prepelita si se mai fierbe cateva minute. In final, se aseaza orezul pe o farfurie iar bucatile de prepelita si sosul se adauga peste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s