Papanasi

Dulciurile au un rol aparte in bucataria romaneasca. Placintele, cozonacul, aluaturile prajite sau dulceturile sunt nelipsite de la mesele traditionale romanesti. Un desert traditional, servit pe tot teritoriul tarii, sunt papanasii, o mixtura de branza, smantana, faina si dulceata.

Ingrediente:papanasi

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 8-10 linguri de faina
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • smantana
  • dulceata
  • ulei

Preparare:

Se amesteca branza maruntita cu restul ingredientelor pana cand se obtine un aluat omogen. Aluatul astfel obtinut se modeleaza in bilute mai mari, carora li se face o gaura in mijloc, si bilute mai mici. Se prajesc in ulei inchins iar cand s-au rumenit se scot pentru a se scurge de ulei. Dupa ce s-a scurs uleiul, in gaura bilutei mari se pune o lingura de smantana si una de dulceata peste care se adauga biluta mica si se servesc pudrate cu zahar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s