Hummus

Hummusul este una dintre cele mai vechi si populare mancaruri gatite in Orientul Mijlociu. Originile sale sunt necunoscute, fiind o mancare specifica tuturor tarilor arabe. Totusi, in anul 2008 marca “Hummus” a fost inregistrata ca marca libaneza. Denumirea intreaga a aperitivului in limba araba este “hummus cu tahini” (حُمُّص بطحينة), precizand ambele ingrediente principale din care este preparat: nautul (hummus) si pasta de susan (tahini).

Ingrediente:Hummus

  • 250 g de naut uscat
  • 150 ml tahini
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare si piper alb

Preparare:

Se fierbe nautul aproximativ 1-2 ore la foc mediu, urmand ca ulterior sa fie pisat pana se obtine o pasta fina. Pasta astfel obtinuta se amesteca cu cea de susan, usturoiul tocat, zeama de lamaie, uleiul, condimentele si cateva linguri din apa in care a fiert nautul, pana se obtine o crema fina, consistenta. Deasupra hummusului se presara praf de sumac sau boia dulce si se serveste cu lipie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s