Pavlova

Pavlova este prajitura traditionala a Australiei si a Noua Zeelandei, tari care inca isi disputa originea desertului. Conform celor din Noua Zeelanda, desertul a fost pentru prima data preparat in 1926, in timpul turneelor balerinei Anna Matveyevna Pavlova in Noua Zeelanda si Australia, de catre chef-ul unui hotel din Wellington. Acesta s-a inspirat din tutu-ul balerinei in crearea desertului.

Australienii insa sunt de parere ca Pavlova a fost intaia oara preparata in 1935, de catre chef Herbert Sachse, la hotelul Esplanade din Perth. Aceasta era o prajitura consumata la ceaiurile de dupa-amiaza, numele primindu-l in cadrul unei reuniuni cand unul dintre oaspeti a afirmat ca textura sa este  „la fel de usoara ca Pavlova”.

Ingrediente:Pavlova

  • 4 albusuri de ou
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 500 ml frisca
  • fructe: fructe de padure, kiwi, banane, fructul pasiunii, mango etc.
  • vanilie, sare

Preparare:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se zaharul treptat. Se incorporeaza apoi amidonul, vanilia si zeama de lamaie, amestecand usor. Cand spuma este foarte compacta, se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt si stropita cu apa, lasandu-se in centrul compozitiei o adancitura.

Intre timp, se incalzeste cuptorul la 150°C, urmand ca prajitura sa fie lasata la copt aproximativ 60 min. Dupa coacere se lasa cateva minute la racit iar apoi in adancitura initial formata se pune frisca, peste care se presara fructele, alese in functie de preferinte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s